Keskustan elinvoimaisuus parantunut

Share |
28.05.2017

Jyväskylän keskustan elinvoimaisuus on parantunut

Vuosittaisen ALLin-elinvoimalaskennan mukaan Jyväskylän keskustan elinvoimakehitys on ollut viime vuodesta nousujohteista. Keskustan elinvoimaluku on noussut 1,2 prosenttia, mihin on vaikuttanut eniten tyhjien liiketilojen täyttyminen. Keskustassa on edelleen tyhjiä tiloja, mutta niiden luku on pudonnut viime vuodesta ilahduttavasti.

Kauppakadun yläpään muuttaminen pihakaduksi näyttää lisänneen niin sanottujen kuumien yritysten eli lauantaisin palvelevien kuluttajakauppojen ja ravintoloiden toimintaedellytyksiä. Nyt Kauppakadun kuuma ydin, jossa lauantailiikkeet ovat enemmistönä, ulottuu ydinkeskustasta aiempaa pidemmälle eli Vaasankadulle asti.

Kävelykatu keskittää asiakasvirrat voimakkaasti niin sanottuun kuumaan ydinkeskustaan, jossa ovat myös vahvat kauppakeskukset. Jyväskylän keskustalle on ominaista ravintoloiden suuri määrä verrattuna kauppaliikkeisiin.

Vuoden alusta ydinkeskustan katutasossa on aloittanut 13 uutta yritystä. Huhtikuussa suoritetun laskennan jälkeenkin tilanne on parantunut, sillä useita majoitus-, kahvila- ja ravintolapalveluyrityksiä on aloittamassa toimintaansa vielä lähiaikoina.

Kuluneen vuoden aikana kivijalkaliikkeiden yrittäjät ovat lisänneet yhteismarkkinointiaan ja osallistuneet aktiivisesti muun muassa pihakadun toimintaan ja keskustan kehittämishankkeen puitteissa heille tarjottuihin markkinointikoulutuksiin.

Keskustan sijainti Harjun ja Jyväsjärven välissä muodostaa siitä tiiviin ja lyhyiden etäisyyksien kauppapaikan. Jyväskylä on Suomen kävelykatupääkaupunki, ja kävelykeskustan kehittäminen jatkuu yhä. Kävelykadun laajentamisen rakentamistyöt on aloitettu keväällä Väinönkadun pihakadun osalta. Tuleva Sepän kauppakeskus Seppälässä haastaa ydinkeskustan lisäksi myös kaupungin muita kaupan keskittymiä. Vuoden päästä tiedetään sen vaikutus kaupungin ja maakunnalliseen kokonaiselinvoimaan.

14.02.2018Ystävänpäivänä ilahduttamassa saattohoito-osastolla
11.12.2017Valtuusto hyväksyi hyvinvointisuunnitelman
27.11.2017Vuoden 2018 talousarvio hyväksyttiin
30.10.2017Verot pysyvät Jyväskylässä ennallaan
30.10.2017KD:n ryhmäpuheenvuoro kaupungin strategiasta
30.10.2017Budjetin lähetekeskustelupuheenvuoro
30.10.2017Aloite lapsi- ja pakkotyön kitkemisestä hankinnoissa
06.10.2017Kannanotto: Ikäihmisten liikkumista tuettava
06.10.2017Vuosikokouksen kuulumisia ja valintoja
25.09.2017Valtuusto hyväksyi Harjun ja Urheilutien kaavat

Siirry arkistoon »