Tapahtumakalenteri

-

Torstai 8.6.2017

Opastettuja yleisökierroksia8.6.2017 - 26.8.2017

Kesän opastetut yleisökierrokset tutustuttavat Jyväskylässä Alvar Aallon pääkaupunkiin, kaupungin asuinalueisiin ja 180-vuotiaaseen Jyväskylään

Jyväskyläläisiä ja Jyväskylässä matkailevia kesäisin ilahduttaneet opastetut yleisökierrokset käynnistyvät jälleen 8.6. ja jatkuvat elokuun lopulle saakka. Kaupungin 180-juhlavuoden ja Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Jyväskylän kaupunki tarjoaa tänä vuonna kierrokset yleisölle poikkeuksellisesti maksuttomina. Kierrokset toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän matkailuoppaat ry:n, Jyväskylän seurakunnan ja Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kanssa. 

Oma kylä tutuksi

Tulevan kesän kierroskokonaisuuden teemana on ’oma kylä tutuksi’. Aikaisemmilta vuosilta tuttujen teemojen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu tänä vuonna myös useita uusia kierrostuttavuuksia. Kaikkiaan kesän kattauksesta löytyy 27 opastuskierrosta, joista 18 on kävelykierroksia ja yhdeksän bussikierroksia.

Kävelykierrosten osalta teemoja on viisi: tutut Seminaarinrinteen ja Älylän kiehtovia kortteleita, Tourujoen tienoon tarinoita, Hautakivien kertomaa sekä uudet Jyväskylää Alvar Aallon pääkaupunkina tutuksi tuovat Aalto andante ja KoeAalto. Jälkimmäisessä Aallon arkkitehtuuria lähestytään liikkeen avulla tanssitaiteilija Helena Ratisen ohjaamana.

Bussikierrosten osalta teemoja on neljä ja ne kaikki ovat uusia: Alvar Aallon arkkitehtuuriin syventyvä Aalto bravo, Jyväskylä 180 vuotta sekä kaupungin historiaan, asuinalueisiin ja tarinoihin sukeltavat Kukkulakaupunki Jyväskylä ja Järvikaupunki Jyväskylä. Kaksi kesän opastuskierroksista toteutetaan myös englanninkielisenä, Aalto andante -kävelykierrokset ke 26.7. ja ke 2.8.

Tarkemmat tiedot ja kuvaukset kesän opastuskierroksista löytyvät Visit Jyväskylän verkkosivuilta osoitteesta: http://visitjyvaskyla.fi/hyva-tietaa/opastetut-kierrokset/kesan-2017-yleisokierrokset . Uudet kierrokset ovat jatkossa tilattavissa ympäri vuoden Jyväskylä-infossa sijaitsevasta matkailuneuvonnasta.

Lipuista ja osallistujamääristä

Yleisökierroksille oikeuttavat liput on noudettava etukäteen Jyväskylä-infon matkailuneuvonnasta, Asemakatu 7. Liput ovat saatavilla 1.6. alkaen (ei puhelin- tai ryhmävarauksia). Matkailuneuvonta on avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-15. Kävelykierroksille mahtuu mukaan 30 henkilöä/kierros ja bussikierroksille 49 henkilöä. Alarajaa osallistujamäärän suhteen ei ole, eli kierrokset toteutetaan osallistujamäärästä ja säästä riippumatta.

 ------------

KOOSTE KESÄN 2017 OPASTUSKIERROKSISTA

8.6.                KoeAalto (vetäjänä tanssitaiteilija Helena Ratinen)
10.6.              Kukkulakaupunki Jyväskylä (bussikierros)
10.6.              Järvikaupunki Jyväskylä –kierros (bussikierros)
28.6.              Aalto andante

1.7.                Jyväskylä 180 vuotta (bussikierros)

3.7.                Seminaarinrinteen ja Älylän kiehtovia kortteleita

5.7.                Aalto andante

6.7.                Hautakivien kertomaa

6.7.                Aalto Bravo (bussikierros)

10.7.              Seminaarinrinteen ja Älylän kiehtovia kortteleita

12.7.              Aalto andante

13.7.              Hautakivien kertomaa

17.7.              Seminaarinrinteen ja Älylän kiehtovia kortteleita
19.7.              Aalto andante
20.7.              Hautakivien kertomaa

22.7.              KoeAalto (’Aallon arkkitehtuuria liikkeen näkökulmasta’, tanssitaiteilija Helena Ratinen)

24.7.              Seminaarinrinteen ja Älylän kiehtovia kortteleita

25.7.              Aalto Bravo (bussikierros)
26.7.              Aalto andante (englanninkielinen)
27.7.              Jyväskylä 180 vuotta (bussikierros)

27.7.              Hautakivien kertomaa

28.7.              Tourujoen tienoon tarinoita

2.8.                Aalto andante (englanninkielinen)

4.8.                Tourujoen tienoon tarinoita
19.8.              Jyväskylä 180 vuotta (bussikierros)

26.8.              Kukkulakaupunki Jyväskylä (bussikierros)

26.8.              Järvikaupunki Jyväskylä –kierros (bussikierros)

Torstai 10.8.2017

Suomen suurin kotiseutujuhla 10.8.2017 - 13.8.2017

Jyväskylä isännöi Valtakunnallisia kotiseutupäiviä 10.–13.8.2017 teemalla Kotiseutu liikkeessä – on the move! Iloisesta tapahtumasta löytyy jokaiselle jotain: ulkoilmakonsertteja, retkiä, rytmiä, kohtaamisia ja kotiseututyöhön vaikuttamista.

Huippuesiintyjät kruunaavat runsaan ohjelmatarjonnan

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on maamme suurin kotiseutujuhla, jolla on pitkät perinteet. Kotiseutuliikkeen vuosittainen päätapahtuma kokoaa yhteen runsaasti kotiseutuaktiiveja eri puolilta Suomea juhlistamaan kotiseututyötä ja sen tekijöitä. Lisäksi päivien yleisötilaisuuksiin ottaa osaa tuhansia kotiseudun ja kulttuurin ystäviä lähiympäristöstä.

Valtakunnallisten kotiseutupäivien perinteisiin elementteihin – kokoukset, keskustelukammarit, kotiseuturetket ja kotiseutugaala – onkin lisätty runsaasti jyväskyläläistä omaleimaisuutta. Päivät koostuvat lähes 60 tapahtumasta, joissa esitellään alueen osaamista, perinnettä ja luonnetta.

Jyväskylän kotiseutupäivillä esiintyvät muun muassa Arja Koriseva, Ilmavoimien Soittokunta, Jenna Bågeberg ja Loiskis-orkesteri, Seminaarinmäen Mieslaulajat sekä huutokauppakeisari Aki Palsanmäki. Ilmaiskonserttien ja Kotiseutuhuutokaupan lisäksi tarjolla on muun muassa Leffapiknik elokuun illassa ja kaksipäiväinen Kotiseututori. Lukuisissa keskustelutilaisuuksissa puheenaiheina ovat koulutus, arkkitehtuuri, resurssiviisaus, lähiruoka, seurantalot ja sauna.

Kotiseuturetket vievät kotiseutupäivien osallistujat kauniin Keski-Suomen maakuntakohteisiin ja Jyväskylän kaupunkikierroksille. Retkillä tutustutaan muun muassa Kivikauden kylään, Unescon maailmanperintökohteisiin ja Alvar Aallon arkkitehtuuriin sekä alueen huipputeknologiaan.

Ohjelmassa on myös Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous, jossa valitaan liiton valtuusto sekä julkistetaan Vuoden kotiseutuyhdistys ja Vuoden kaupunginosa. Päivien avajaisissa julkistetaan Vuoden kotiseututeko. Kesän iloisen kotiseutujuhlan kruunaa gaalailta, jossa jaetaan kotiseututyön ansiomitalit.

Tapahtuman järjestää Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Tapahtuman suojelijana on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kotiseutupäivien ohjelmatarjonta löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat/ohjelma.

Perjantai 18.8.2017

KD:n puoluekokous18.8.2017 - 19.8.2017
Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään Seinäjoella. Kokouksessa mm. valitaan puolueen puheenjohtajat, puoluevaltuusto sekä käsitellään puolueen linjauksia. Lisätietoja www.kd.fi